ateşsiz çizim

11:32 30 Nisan 2010 Cuma

pek kendinde olmayan kağıt parçasıyla kendine çok güvenen kalem tesadüfi bir tanışma yaşadılar. evet evet sandığınız gibi oldu. ateşli sevişmeleri sonucunda güzel bir oğlan çiziverdiler. her sevişmelerinde yeni çizimlerle biricik oğullarını büyütüyorlardı. oğlan kalıplaşmış yakışıklı kavramının tanımını karşılayamasa da kendine özgü bir duruşu vardı. sakindi. çok sakindi. o ateşli sevişmenin ardından oluşan çizimin de bir o kadar ateşli ve heyecanlı olması beklenirdi. beklentileri karşılamak için uğraşmadı ateşsiz oğlan. kağıt üzerinde olmaktan da. her çizgiçozuk gibi kaleme kendisini güzelleştirsin diye yalvarmadı. boyumu azıcık daha uzat omuzlarımı geniştet demdi yani. hatta çizittirilmekten hep rahatsız oldu hatta. kalmele kağıtta pek umutlu değildi oğullarının gidişatından. güzel bir karakalem çalışması olmayacağı için pek üzgündüler. oysaki o da diğer çizimler gibi bir sergide sergilenip kağıt ve kalemin gurur kaynağı olabilirdi. belki bir kitaba yerleştirilip ölümsüzleştirilebilirdi. çizgi oğlan hareket etmek istedi, yürümek istedi, başka başka yerlere gidip görmek istedi.

kağıt ve kalem silgiyi çağırdılar. çizgi oğlanı silmeye ikna olsun diye de kalem her sevişmede daha da çirkinleştirdi çizgi oğlanı. silgi, oğlanın sakinliğini ve umursamazlığını hatta hiç artistik olmayan duruşunu görünce entellektüel camiaya yakışmadığını asla bir sanat eseri olamayacağına karar verdi.

kalem ve kağıt silindikten sonra üzerinde iz kalmasından endişeliydi bu yüzden alanında en tecrübeli silgiyi çağırmışlardı. hiç bir masraftan kaçınmadılar sadece hiç iz kalmasın yeni çizimleri bir sanat eseri olabilsin istediler. silgi önce biraz sohbet etti oğlanla. bir sanat eseri olmak istemediğini bunun yerine aylak aylak dolaşmayı istediğini görünce sinirlendi. asla çizilmeyi haketmiyorsun diye çığlık atarak büyük bir hırsla, şiddetle sanki oğlan hayatı kirletmişçesine silmeye başladı. oğlan çirkin olabilir, fakir olabilir, aptal bile olabilirdi ama nasıl sanat eseri olmayı hayal etmezdi. herkes bunu konuşup şaşkınlık içerisinde kalıyordu. silgi hırslandıkça herkes alkışlıyor, dedikodu etrafta yayılıyordu. beyaz silgi çizimleri sildikçe kararıyordu. sihay silgi parçaları etrafa dağılmıştı. kağıt temizlenmiş operasyon başarıyla gerçekleştirilmişti. kalem ve kağıt çok daha ateşli bir sevişme için evlerine gittiler. silgi temizlenmek için banyoya girdi. sanat eseri adayları cizimlerine devam ettiler. yere dökülen siyah silgi parçacıkları zıplayarak ilerlemeye çalışırken bir süpürge gelip onları süpürdü.

0 fındık kabuğu doldu:

Yorum Gönder