soğuk

19:40 16 Eylül 2009 Çarşamba

eylülün 9 uydu, sonbaharın ilk şiddetli yağmuru ankara'ya düşerken ben sokaklarında açık bir internet kafe arıyordum. doluya dönüştü yağış. hoşgeldin son bahar...

benim için çok hızlı geçen yaz mevsimi bitmiş anlaşılan. artık tişörtle çıkmadığımı farkettim. ince bir mont ve hatta ayağa da çorap. soğuğu özlemişim. işte yaşadığımı hissediyorum yeniden. yaz mevsiminin tüm karamsarlığı gitmiş üstümden. soğuk havada ısınmaya çalışmak. gerçeklik.

gecelerin daha karanlık oluşu ve gök gürültüsüyle eşsiz düeti. eve erken gelinecek artık üşümemek için. battaniye altında izlenecek filmler. fırınlar açıldığı zaman bunalmayacak insanlar. boş boş gezenler azalacak. işler yoğunlaşacak. öğrenciler okula gitmeye başlayacak. uğraşılar...

artık pek kalmadı ama sobalı bir ev bulsak. ayaklarımızı, ellerimizi hissetmezken, gözlerimizden yaş gelmişken girsek, toplansak sobanın başında ellerimizi uzatarak. soba fırınından cevizli çörek çıksa, çay yanında da. ayaklarımız ısınsa. kenardaki kanepeye doluşsak. bir battaniye örtülse üstümüze. sütlü kahvelerimiz uçarak gelse. film başlasa.

sabahları hep daha soğuk olur. yorganın altından hiç çıkmak istemesek. üşümemek için her zamankinden hızlı giyinsek. işimize, dersimize gitsek, yanmayan kaloriferleri şikayet etsek. kalın montlarımızla küçücük sandalyelere sığmaya çalışsak. soğuktan burnumuz aksa. tam bu sırada sıcacık bir çay ikram edilse. yanında da üzümlü kek varsa. tüm yaz mevsimlerinden daha keyifli olur.

eve gitmek için servis beklesek. yollar kapalı oluğu için servis gecikse. aç kalsak. durakta oturacak yer olmasa. victor hugo karakterlerini anımsatsak. otobüsün içine sıkışarak sığsak. fazlaca oksijen tükenmesine rağmen içerisi ısınmasa. soğuktan sızlayan ayak parmaklarımızın üstüne bassalar. eve gelince montumuzu bile çıkarmadan koltuğun üstüne uzansak. ellerimize hohlasak kızaran burnumuzu ovarak ısıtmaya çalışsak. o sırada bir bardak çay gelip avcumuza konsa. tüm yaz mevsimlerinden daha dinlendirici olur.

işten atılsak kışın başlangıcında. banka haciz gönderse. kiramızı ödeyemesek. evden çıkartılsak. barınma evlerinde yer kalmasa. inşaatlarda konaklamamıza izin verilmese. bulduğumuz çöpleri yakarak ısınmaya çalışsak. kibritimiz bitse. cenin pozisyonu alıp titresek. o sırada gökten zembille bir bardak çay inse. tüm yaz mevsimlerinden daha sıcak olur.

tekrar hoşgeldin son bahar. e hadi bi çay yapta içelim:)

0 fındık kabuğu doldu:

Yorum Gönder