yazana dair

02:02 12 Eylül 2009 Cumartesi

aydan dünyaya! aydan dünyaya!
sevgili dünyalılar, bu zamana kadar bu alanda hep ayda hayat olmadığını ima eden Luna tarafından yazılmış yazılar okudunuz. nefes almanın zorluğunu hissettiniz. kendisi aydan uzaklaşamadıkça, nefessiz kaldıkça kalemine sarıldı. heveslenenlere gelip görmek isteyenlere bok mu varda istiyorsunuz diyemedi de; her cümlesinde sizi bu sapkın merakınızdan kurtarmaya çalıştı.
bir kratere gizlendi ziyarete gelen yabancılar görmesin, alıp onu götürmesin, soru sormasınlar diye. bundan haberiniz yoktu belki o yazdıkça gitmek istiyor sanıyorduz. bulunduğu durumdan hiç memnun olmasa da kurtulmaya çalışmıyordu. İÇİNDE SESSİZDİ. kadere inanmıyordu sandığınızın aksine. bir bedel varsa ödemesi gereken, "hayatın gözünden kaçsa keşke" dememişti sadece. başına gelenleri pek değiştirmeye çalışmadığından kalakalmıştı buranın orta yerinde. bunun da adını koyamamıştı- gerekli kelimeyi hiç bir zaman bulamazdı zaten. tembellik diye yorumlanabilirdi, isyan da denilebilirdi yaşanmışlıklar silsilesine, farketmediği vazgeçmişlikti belki de umudun yitimine eşdeğer, kaçmakta olabilirdi başarısızlıklardan... hiç beklemediği bir anda, nefret ettiği zorunluluklardan biriyle uğraşırken yıldızların kızı oluverdi bir anda. yakalandığı umursamazlık hastalığı dirildi ruhunda. bulamadğı kelimeyi önemsemedi artık. kraterden çıkmak için çabaladı. çıktığı anda...zamanda yolculuk başladı; garipti yazdığı gibi. kaç ışık yılı ötesine gittiğini bilmiyordu ancak tüm yıldızları görebiliyordu. çok fazlaydılar. belki 5 ışık yılı sonra ilk kez samimiydi gülümserken. karşısında ona göz kırpan milyonlarca yıldız... artık luna değildi o yıldızların kızıydı.
_gezegenlerin farkına varamadı hala
_ve diğer gök cisimlerinin
_belki ışık yılları sonra kendisine döner ay savaşçısı olur:)
galaksilerin büyüsüne kapılma Luna, sonsuzluk seni korkutmasın.
hey bekle! son bir şey daha; kara bir delik görüpte merak edersen ne var diye, sadece ama sadece yolculuk bittiğinde- keşfedecek bir şeyin kalmadıysa, sonrası hep anlamsız olacaksa- içine bak.

0 fındık kabuğu doldu:

Yorum Gönder