çalı çırpı

14:15 11 Mart 2010 Perşembe

diğer kuşlar gibi uçmayı öğrenememiş bir bıldırcın varmış. Hiç önünü görmez hap ağaçlara, direklere, hatta başka kuşlara çarparmış. dikkatli uçmak kararını her gün alır ama hep hayal kurarak uçarmış. bir elma ağacına konmuş bir gün. elma ağacının üstündeki solucanları temizlemiş ağaç da ona elma vermiş. böylece her hafta bu elma ağacına uğramaya başlamış.

sabah çok mutlu uyanmış bırldırcın. artık kendi çalılarını getirip kendi yuvasını kurabilecekmiş çünkü. elma ağacına konmuş o gün. ağaca anlatmış. ağaç da fikir vermiş çalıları şurdan bul burdan bul diye hatta bir kaç çalı çırpı hediye bile etmiş bıldırcına.

aslında daha yuva yokmuş ortada. bıldırcının yine kafası karışmış gün ortasına doğru. yine artısını eksisini düşünmeden bir karar vermiş çünkü. hayalci ya, her şey hep güzel olacak sanırmış. hiç kötü şeyler gelmezmiş aklına.

kafası karışmış. sabahında mutlu olduğu günün öğleden sonrasında umutsuzluğa kapılmış. neden bilememiş. çalılara bakmış oflamış. solucanları temizlemek istememiş daha fazla.

0 fındık kabuğu doldu:

Yorum Gönder