kapak (28 nisan)

03:00 12 Mayıs 2009 Salı

sorulara bakıpta evet cevabı biliyorum demenin nasıl bir his olduğunu unutmuşum. eski bir dostumu görmüş gibi oldum.
"bu da sana kapak olsun" cümlesini duymuşsunuzdur. duyduğunuzda sizin aklınızda nasıl bir kapak canlanıyor? benim kafamda hep düdüklü tencere kapağı canlanıyor. acaba bu bir kişilik analizi testi olarak uygulamaya konulabilir mi?

su şişesi kapağı hayal edenler;
küçük şeylerle mutlu olmayı biliyorsunuz. hayattan çok fazla beklentiniz yok. önünüze gelenlerin iyi olmasını dileyerek kaderinizi yaşamayı tercih ediyorsunuz.

dolap kapağı hayal edenler (bunu da gruplara ayırabiliriz aslında; buz dolabı kapağı, giysi dolabı kapağı, ecza dolabı kapağı...vs);
görünüşe hiç önem vermiyorsunuz. içi dolu olan her şey sizin için değerli. kullanmadığınız eşyaları atmaya ya da bir başkasına vermeye kıyamıyorsunuz. eviniz yakında antikacı dükkanına dönecek böyle giderse.

çöp kutusu kapağı hayal edenler;
geçmişe takılmıyor anı yaşıyorsunuz. kendinizden başka hiç bir şeye değer vermiyorsunuz. hiç bir şeyi bitiremeden hep yeniden başlıyorsunuz. şansa oldukça ihtiyacınız var gibi görünüyor.

tencere kapağı hayal edenler;
azla yetinmiyor hep daha fazla istiyorsunuz. zihninizde kapak canladırma işini fazlasıyla yapmanız bu yüzden olmalı. gözünüz o kadar yükseklerde olursa hayal kırıklıklarından şikayet etmeye daha çok devam edersiniz.

bidon kapağı hayal edenler;
yazın çalışan karıncalar gibisiniz. otobüs biletlerinizi 3 ay önceden alıyor, hiç bir işi ertelemiyorsunuz. her konuda tedbirlisiniz. hayata hazırlıksız yakalanmak hiç istemiyorsunuz. yolunuz açık olsun.

kavanoz kapağı hayal edenler;
bu kadar pinti olunmaz. her şeyi konserveler halinde biriktirirsiniz siz. kimseye de göstermez hepsini kendinize saklarsınız. hiç bir şeyinizi kullanamadan ölüp gideceksiniz.

kitap kapağı hayal edenler;
bu cümleyi duyunca tüm karizmanızı, sert duruşunuzu kaybettiğinizi düşünüyorsunuz. bu zamana kadar edindiğiniz birikim bitti.
açarlar merak etmeyin, o kitabı tekrar açarlar. bir çırpıda da okuyuverirler. ama yine kapatırlar.

:):) eh hadi bakalım bu da size kapak olsun... hayatta başarılar:):):)

0 fındık kabuğu doldu:

Yorum Gönder